10.

Ik herinner me dat ik op de bank zat in ons appartement in Amsterdam-Noord en de muzikanten van de Antwerpse band waarin ik speelde een voor een opbelde en bij elke telefoontje sloeg ik de beleefdheidsformules over en kwam meteen ter zake: ik stopte ermee, per direct. Ik was 34, speelde in bandjes sinds ik vijftien was, het merendeel van de tijd met dezelfde mensen. De laatste die ik belde was de drummer, mijn beste vriend. Pas later hoorde ik van zijn vriendin dat hij dacht dat ik hem belde om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Dus ik weet dat het op 29 september 2004 was.
Een jaar lang maakte ik niets. Mijn gitaar stond in de hoek van de kamer. Ik had een abonnement op Canal +. Soms kwam een vriend langs op zondag en keken we van tien uur ‘s ochtends tot tien uur ’s avonds Engels en Duits voetbal terwijl we jointjes draaiden. Nadat de verveling in voldoende grote mate had toegeslagen, wilde ik weer iets maken. Ik bouwde eigenhandig de eerste versie van dit weblog, en bedacht een naam – dat was niet moeilijk. De gitaar bleef in de hoek staan, alsof hij stout was geweest.
Op 1 november 2005 publiceerde ik mijn allereerste stukje. Afgezien van de Bikkembergs t-shirts, valt de actualiteitswaarde ervan me reuze mee. Dit is volgens de statistieken stukje nummer 1330. Heel veel van die stukjes heb ik in de loop der tijd offline gehaald. Ik heb er nog steeds geen probleem mee om gebrekkig werk te publiceren – dit weblog is altijd mijn openbaar schetsboek gebleven – maar er zijn grenzen.
Verder moeten we er niet al te dramatisch over doen maar het valt zeer te betwijfelen of ik nu zou zijn wie ik ben zonder deze plek. Kortom: www.ivovictoria.com bestaat vandaag tien jaar. Dankbaarheid! Melancholie! Onwards!

Gefeliciteerd. Velen zijn er mee begonnen, maar weinigen houden vol. ms (URL) - 02-11-’15 11:40

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Alle teksten op deze site zijn auteursrechterlijk beschermd.
Geen reproductie op welke wijze dan ook zonder toestemming van de auteur.