Dood.

Uiteraard las ook ik dat de Amerikaanse republikeinse presidentskandidaat Santorum had geroepen dat ouderen in Nederland massaal gedwongen worden tot euthanasie. Mijn ervaring met de medische zorg in Nederland is dat ze in de meeste gevallen zeggen dat ‘het vanzelf zal overgaan’ – een uitspraak die uitermate goed van toepassing is op het leven, dat wel.
De Amerikanen zijn schijnbaar zo gewend aan de aanwezigheid van Oost-Europeanen dat naar drastischer middelen gegrepen moet worden om angst te zaaien. Ik vind het lastig te bedenken hoe deze rechtse hobby naar een nog hoger plan getild kan worden. Ze zullen je dwingen te sterven. Alleszins een zaak waarvoor het weinig zin heeft een meldpunt op te richten.
Niemand kent het lijden van wie het einde voelt naderen, behalve de betrokkenen zelf. Elk relaas ervan is wellicht niets meer dan een slap aftreksel van de werkelijkheid.  Zelf kan ik mij weinig voorstellen bij het kiezen voor de dood – zo bang ben ik ervoor. Ik heb mij dan ook al lang neergelegd bij mijn lot als zielig, pathetisch, onvrijwillig stervend hoopje mens. Maar ik zou er geen pleidooi voor kunnen houden, dat niet.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Alle teksten op deze site zijn auteursrechterlijk beschermd.
Geen reproductie op welke wijze dan ook zonder toestemming van de auteur.