Vriend.

Mooie column van Bert Wagendorp vandaag in de Volkskrant over Contador: ‘…de zege is niet meer dan een aanloop naar het verlies.’
Naast de column, hebben ze het artikel over de teloorgegane tourzege geplaatst. Aan het einde ervan staat het weer, dat zinnetje over het stukje vlees: ‘De renner heeft altijd beweerd het slachtoffer te zijn geworden van een vervuild stukje vlees dat door een vriend uit Spanje was meegebracht.’
Ik visualiseer. Ik zie hem zitten op zijn hotelkamer, er wordt geklopt.
‘Miguel! Jij hier!’
Miguel heeft de hele nacht gereden. Hij ziet er moe uit maar zijn ogen stralen. In zijn rechterhand, hij houdt het omhoog als een trofee: een wit pakje bevuild met wat opgedroogde druppels bloed. Net een bolletjestrui.
Zo schijnt het te zijn gegaan. Je beste vriend staat op het punt de Ronde van Frankrijk te winnen; ik zou niet eens durven sms'en. Noch hoop ik vrienden te hebben die, net op het moment dat ik aan het sleutelhoofdstuk begin van wat mijn magnum opus moet worden, plots voor de deur staan met een stuk worst in de hand.

Misschien waren de andere smoesjes op? Nick (URL) - 07-02-’12 13:28

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Alle teksten op deze site zijn auteursrechterlijk beschermd.
Geen reproductie op welke wijze dan ook zonder toestemming van de auteur.