Waumans & Victoria - the sequel.

Het is een drukke literaire week in Amsterdam. Vanavond zit ik in de Balie bij Aan tafel met Libris - een programma met voordracht en interviews rond de genomineerden voor de Libris Literatuur Prijs. 

Donderdag en vrijdag zijn er met Literanita in De Nieuwe Anita en de avond van Henk van Straten in de Zwijger nog twee fijne literaire avonden, maar gelukkig kent u uw prioriteiten: aanstaande vrijdag presenteren Rob Waumans en ik immers de tweede editie van onze maandelijkse Waumans & Victoria's Internationaal Literair Variété Spektakel.
Met deze keer Henk Rijks (van De Kostwinner) die in exclusieve première praat over en voordraagt uit zijn tweede roman Incognito die pas na de zomer verschijnt. Daarnaast Philip Huff in onze denderende rubriek De Kutrecensie, Houses-frontvrouwe Ella van der Woude zingt twee liedjes akoestisch, Kaweh Modiri over zijn debuut Meneer Sadek en de anderen, en dichter/slammer/tarotkaartlegger Alexis de Roode met vlammende voordracht.

Kortom. Er zijn nog een paar kaartjes, reserveer ze hier!

Friedl'

Gisteren was ik een uur lang te gast bij Friedl' Lesage op de Vlaamse Radio 1 en wij spraken over boeken die mijn leven hebben beïnvloed. Aan het eind van de uitzending mocht ik een exemplaar van Gelukkig zijn we machteloos kado doen aan een persoon naar keuze, en ik koos acteur Dirk Roofthooft die ook van de partij was. Kortom. Een heel fijne zondagochtend. HIER kan u een en ander terug beluisteren.

Fauser.

Literair Productiehuis Wintertuin vroeg Chiel te Bokkel en mij om een nieuwe aflevering te maken van hun stripproject Fauser. Chiel nam de tekeningen voor zijn rekening en ik het scenario waarbij ik handig van de gelegenheid gebruik heb gemaakt om eens iets met stront te doen. Het resultaat staat per heden online. Enjoy.