Ten Books.

Gelukkig zijn we machteloos is opgenomen in de voorjaarselectie van Ten Books. Dit betekent dat het Nederlands en Vlaams Letterenfonds het boek dit voorjaar uitgebreid onder de aandacht gaan brengen van buitenlandse uitgevers, onder meer op de London Book Fair in april.

Derde druk Gelukkig zijn we machteloos.

Gelukkig zijn we machteloos wordt opnieuw herdrukt. Dat is dan de derde. Momenteel is het boek even niet (snel) leverbaar via webshops omdat de voorraad bij Centraal Boekhuis op is. Maar elke zichzelf respecterende, reguliere, old school, off line boekhandel heeft er nog voldoende liggen, hoor. Dus: support your local bookstore. Nieuwe voorraad wordt rond 28 maart verwacht. (Voor wie een gesigneerd exemplaar met persoonlijke boodschap wil - deze webshop heeft er wél nog een paar)

UPDATE: Gelukkig zijn we machteloos is weer gewoon leverbaar, bij zowel de webshops als de reguliere boekhandel. 

Shortlist Libris Literatuur Prijs.

Toen de deurbel ging dacht ik: als dit de loodgieter is, dan wring ik hem de nek om. Hetgeen ook behoorlijk wat publiciteit had opgeleverd, maar aanzienlijk minder literaire erkenning.

Het was dus Nieuwsuur.

Ik was verrast en blij dat ik het raam op eerste verdieping had opengedaan om te kijken wie er aan de deur stond in plaats van naar beneden te hollen. Want nu kon ik nog even buiten het zicht van de camera met gebalde vuisten een dansje maken in de woonkamer alvorens schijnbaar kalm de deur te openen.
Nou ja, schijnbaar kalm. Naar mijn idee versprak ik me een keer of zes. Ik wist me geen houding te geven en ik wilde eigenlijk ook veel liever meteen Liefje bellen, en mijn moeder, en mijn redactrice, en nog veel meer mensen aan wie ik moest denken terwijl ik een houterig grapje maakte over mijn enige paar echte schoenen die ik op 7 mei – beloofd – aan zal trekken.
Nadat ik de cameraploeg had uitgelaten, legde ik een fles Dom Perignon uit 2000 in de koelkast – die heb ik twee jaar geleden van Liefje gekregen voor het geval zich nog eens een bijzondere gelegenheid voor zou doen. Daarna trok ik een biertje open. Dat was om 11 uur 56.

Gelukkig zijn we machteloos staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Hoppa.Waumans en Victoria's Internationaal Literair Variété Spektakel.

Vanaf vrijdag 30 maart gaan mijn hooggewaardeerde collega Rob Waumans en ik van start met een literair avondje in Amsterdam dat wij geheel conform de bescheidenheid die ons zo kenmerkt Waumans & Victoria's Internationaal Literair Variété Spektakel hebben gedoopt.
In samenwerking met onze vrienden van Torpedo Magazine, kan u ons elke laatste vrijdag van de maand vanaf half negen in het Torpedo Theater vinden. Dat is het kleinste en mooiste theatertje van Amsterdam (het voormalig Parooltheater), in de Sint Pieterspoortsteeg, vlakbij De Brakke Grond.
Met op 30 maart: Bert Natter in onze rubriek De Kutrecensie, voordracht door o.m. Thomas Verbogt, Willem Claassen, muziek van Case Mayfield, en zoals dat hoor: een special guest. 

BELANGWEKKENDE UPDATE: De Britse schrijfster Amanitta Forna (winnares Commonwealth Prize, genomineerd voor de Orange Prize 2011) komt naar Nederland en draagt bij Waumans en Victoria’s Internationaal Literair Variété Spektakel voor uit haar bekroond boek Fantoomliefde. Gezellig. 

Kaartjes (à 9 euro) reserveer je via redactie[at]torpedomagazine.nl. Het Torpedo Theater heeft welgeteld 40 stoelen dus reserveren is wel zo verstandig. Meer info over alles wat aldaar plaats vindt: hier.

Herdruk van Gelukkig zijn we machteloos.

Gelukkig zijn we machteloos heeft een herdruk gekregen. Sinds afgelopen weekend verkrijgbaar. Hetgeen uiteraard fijn is.

Prima Verba.

Gelukkig zijn we machteloos is één van de 25 boeken die werd geselecteerd voor de Prima Verba actie van Knack Focus en De Standaard Boekhandel in Vlaanderen. Een en ander gaat vandaag van start. Doe er uw voordeel mee.