Litteken.

We zaten aan tafel en mijn moeder vertelde dat ik in Awenne, waar we nu met de voltallige familie waren, mijn eerste stappen had gezet. Zo’n kleine veertig jaar geleden.
Daarop vroeg iemand zich af of het tijdens diezelfde vakantie was dat ik op een dag dusdanig enthousiast in de kinderwagen op en neer zat te wiebelen dat ik met het hele gevaarte voorover sloeg op het asfalt. Dat deed een ander familielied denken aan een verblijf in Izel – niet zo heel ver van Awenne. Ik rende op een steile straat, naar beneden, struikelde en haalde mijn beide knieën open: twee grote ronde wonden waarin allemaal kleine kiezeltjes zaten die een voor een moesten worden verwijderd. Uiteindelijk mondde het gesprek uit in die keer dat ik als vierjarige nonchalant met mijn handen in mijn zakken over de markt in het centrum van Mortsel liep. Onze huisarts durfde niets te doen aan de scheur in mijn lip. Hij stuurde ons door naar een esthetisch arts die de wond met de grootste zorg hechtte. Thuisgekomen stelde mijn moeder vast dat ik aan de korte autorit voldoende had gehad om alle draadjes met even grote zorg weer te verwijderen.
Eén van de basiskwaliteiten van ons geheugen: dingen vergeten. Verhalen zijn sowieso altijd mooier wanneer ze worden verteld door wie het niet heeft meegemaakt. Ik herinner me geen van bovenstaande gebeurtenissen.
En ze verklaren ook geenszins het vreemde litteken op mijn kin, een soort van kreuk in de vorm van een kleine worm, die zacht lijkt maar verrassend hard blijkt wanneer je erop duwt en op elke close-up die van mij wordt genomen het licht lijkt aan te trekken. Hoe en wanneer ik daaraan ben gekomen, zal niemand ooit te weten komen.

Site.

Ik heb een nieuwe website. Je zou er haast van gaan denken dat er een nieuw boek zit aan te komen. Alleszins neemt de druk om weer wat vaker stukjes te plaatsen op deze plek, nu plotsklaps enorme vormen aan.

Dankjewel Marc en Charis!!!

Lowlands!

Doordat Jort Kelder zo sympathiek was af te zeggen, ben ik last minute toegevoegd aan het literatuurprogramma op Lowlands. Op zondag om 14.30 sta ik samen met debutant Sidney Vollmer in de Titty Twister-tent, naast de Bravo. Ik zal er vertellen over en voordragen uit Gelukkig zijn we machteloos, mijn nieuwe roman die 6 oktober verschijnt. Olé!

Manuscripta en GDMW.

Manuscripta en het Geen Daden Maar Woorden festival zijn toegevoegd aan de agenda. Met name het optreden op GDMW dreigt bijzonder te worden, met bijdragen van o.m. Maartje Wortel en Tjeerd Bomhof - heel veel zin in. Kijk in de agenda voor meer info.