Nieuws van het front.

Ik verricht momenteel noeste arbeid aan Boek 2. Er staan net geen 27000 woorden op de teller en u wilt natuurlijk graag weten wat die 27000 woorden vertellen - maar dat geldt ook voor mij. Vóór het najaar van 2011 hoeft u dat boek in ieder geval niet te verwachten. Dan weet u dat.

Het zal in tussentijd evenwel niet helemaal tot een oorverdovende stilte komen wat publicaties van mijn hand betreft. In oktober verschijnen twee verhalenbundels waaraan ik een bijdrage leverde.

Bij uitgeverij Luster verschijnt Papa vertelt, een bundel kinderverhalen waarvoor ik het vertelselken Meneer schreef. Met onder meer ook bijdragen van Bart de Wever, Tom Naegels, Axl Peleman en Marc Eyskens. En bij uitgeverij Thomas Rap komt de kerstverhalenbundel En Maria was zijn moeder uit waarvoor ik het verhaal I not stole your box schreef. Met ook verhalen van Herman Finkers, Tommy Wieringa, Leon Verdonschot, Bert Natter, A.L. Snijders, Jan Siebelink, Youp van 't Hek en Kees van Kooten. Goeie marchandise, zo lijkt mij.

Verder komen er een hele rits optredens aan, check! Te beginnen met Zuiderzinnen, aanstaande zondag in home sweet home, Antwerpen. Komt dat zien.

Tot slot zal het de hardcore fans plezier doen te vernemen dat die goeie ouwe The Sore Bottom Boys volgende week wederom op tour vertrekken naar de US of A. Het zou ons niet verwonderen als dit tot AKO-tiplijst-onwaardige activiteiten op dit weblog leidt, bij wijze van voorpret op een Sore Bottom Boys verhalenbundel die zomaar in de loop van 2011 zou kunnen gaan verschijnen. U bent gewaarschuwd. De autoriteiten, hopelijk, nog niet.

Longlist AKO Literatuurprijs.

Straks fiets ik richting Westergasfabriek voor de uitreiking van de Selexyz Debuutprijs waarvoor Hoe ik nimmer... op de shortlist staat. Ik doe mijn kostuum aan, want ik verlies graag in stijl. Dat is overigens geen uiting van pessimisme, of defaitisme. Ik ben nu eenmaal een downplayer van nature, het zit in de volksaard. En als ik win, misstaat dat pak uiteraard ook niet.

Evenwel, wat het ook wordt: de dag kan niet meer stuk. Want zonet bereikte mij het nieuws dat Hoe ik nimmer... op de longlist staat voor de AKO Literatuurprijs. Uit 427 inzendingen heeft de jury 25 boeken op die lijst gezet. Aan de telefoon las mijn redactrice de volledige tiplijst aan me voor. Telkens wanneer ze de naam noemde van een Hele Beroemde Schrijver die er ook op staat, barstten we in lachen uit.