Huisman.

's Ochtends zet ik koffie en ik haal de croissants uit de oven. Ik breng mijn dochter naar de kinderopvang en op de terugweg doe ik boodschappen. Ik laad de afwasmachine uit, ik vergeet niet om de was op te hangen. Daarna ga ik enkele uren voor de computer zitten.

Ik heb er lang en hard voor gewerkt en nu heb ik het eindelijk voor mekaar. Ik ben zo onbelangrijk dat alleen vrienden me nog bellen. Ik ben zo gelukkig dat ik geen emails meer hoef te lezen. Ik kijk naar de ordners die in de kast van mijn kantoor staan. Souvenirs.

's Avonds komt mijn vrouw thuis, schopt haar schoenen uit, zakt zuchtend weg in een fauteuil. Ik zet de borden op tafel en vraag hoe haar dag is geweest.

Doe de midprice (of win 'm).

Dat het hier zo rustig is, heeft niks met vakantie te maken maar met hard werken aan een tweede roman. Jaha. Maar omdat andere mensen misschien wél vakantie hebben, of dat op korte termijn gaan nemen, heeft mijn lieve uitgever dikke stapels van mijn eerste boek in de betere boekhandel gezwierd tegen de formidabele prijs van 10 euro. Tien euro! Sommige mensen zijn goed én gek. Een midprice editie noemen ze dat dan.

En die editie mag ik ook nog eens 5 keer weggeven. Hoe ga ik dat doen? Welnu. Volg mij, of blijf mij volgen op Twitter.

Ik heb 4 ritten geselecteerd uit de Ronde van Frankrijk van dit jaar. Vier zware bergetappes. Ritten, kortom, die de laatste Belgische tourwinnaar Lucien van Impe (tevens de held van het hoofdpersonage uit Hoe ik nimmer...) in zijn tijd met de vingers in de neus had gewonnen. Via twitter zal ik op die vier dagen oftewel een pronostiekje houden, oftewel een aartsmoeilijke quizzvraag stellen of waar ik die dag ook zin in heb en vervolgens zal ik uit alle reacties volstrekt willekeurig een winnaar kiezen. Zeg zelf. Het gaat om de achtste, veertiende, vijftiende en zeventiende etappe.

En dat vijfde exemplaar, Victoria? Dat vijfde exemplaar geef ik weg aan mijn 1000ste follower op Twitter, tesamen met een bak Jupiler. Ik heb op dit moment 913 followers. Snel unfollowen en weer followen wanneer de teller op 999 staat, zal door de jury worden bestraft met diskwalificatie voor alle te winnen exemplaren. Nah.